ManpowerGroup breidt zijn steun aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN uit en viert wereldwijd ‘Doing Well By Doing Good’

CDO Awards 2018: stem voor Edwin Hardy (Chief Digital Officer) en het digitale team van ManpowerGroup België
24 september 2018
Manpower lanceert een nieuwe service waarmee kandidaten hun cv online kunnen aanmaken: CVTemplate.be
23 oktober 2018

[Video] Naar aanleiding van de 73e bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, breidt ManpowerGroup zijn steun aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de VN uit. De vier doelstellingen waarop ManpowerGroup de meeste impact heeft, zijn de doelstellingen in en rond de arbeidswereld, zoals kwaliteitsonderwijs (doelstelling 4), gendergelijkheid (doelstelling 5), waardig werk (doelstelling 8) en economische groei en verminderde ongelijkheid (doelstelling 10).

 

 

In gemeenschappen over de hele wereld helpt ManpowerGroup mensen bij de voorbereiding op werk (#ReadyForWork), het bijscholen en omscholen voor duurzame loopbanen, (#SkillingUp) en het bouwen van geïntegreerde en inclusieve werkplekken (#Integrating&Including).. Om de tweede verjaardag van hun duurzaamheidsplan en de progressie naar de #GlobalGoals toe te vieren, lanceert ManpowerGroup vandaag zijn  duurzaamheidswebsite Work to Change the World en de nieuwe film Challenge Accepted.  Dit brengt de impact van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid onder de aandacht en voedt de overtuiging dat zinvol en duurzaam werk de wereld kan veranderen.

“Collectieve toewijding aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN geeft bedrijven, ngo’s en beleidsvoerders de kans en de verantwoordelijkheid om de meest dringende problemen die een impact hebben op de wereld van vandaag aan te pakken”, aldus Jonas Prising, Voorzitter & CEO van ManpowerGroup. In een snel veranderende wereld van werk willen we graag iedereen de kans bieden om de competenties aan te leren die werkgevers vandaag en morgen nodig zullen hebben. We weten dat we de grootste impact hebben op mensen helpen bijscholen en omscholen zodat ze over het nodige potentieel beschikken. Daarom werken we van India tot de VS samen met docenten en werkgevers om mensen te helpen nieuwe competenties te verwerven, hun loopbaan te ontwikkelen en op lange termijn inzetbaar te blijven.

 

 

In Nederland en België zorgen de Technische en Logistieke Academies van ManpowerGroup voor de bijscholing van werknemers om gecertificeerde technici in elektronica en hydraulica of heftruck chauffeurs te worden. Dat zijn immers de meest gevraagde functies in Europa. In Argentinië zijn versnelde opleidingsmogelijkheden gericht op kansarme groepen. Het programma bouwt bruggen tussen lokale bedrijven en mensen met een breed scala aan handicaps, en hielp duizenden mensen bij hun bijscholing en het vinden van zinvol, duurzaam werk. In de VS helpt ManpowerGroup jongeren bij de ontwikkeling van de soft skills waarvan we weten dat werkgevers er waarde aan hechten, door middelbare scholieren de kans te bieden om zinvolle, realistische ervaringen op te doen.

 

 

 

Voor meer informatie over het engagement van ManpowerGroup m.b.t. Doing Well by Doing Good’ , kunt u terecht op de duurzaamheidswebsite van ManpowerGroup Work to Change the World , met verhalen, video’s en eerste-persoonsaccounts over duurzaamheid wereldwijd.

Bezoek de webpagina van onze global website over de Manpower Technical Academy en Manpower Logistics Academy Sinds het ontstaan in 2007 heeft Manpower  meer dan 12.000 kandidaten omgeschoold tot logistieke profielen waarvan 75 %  een job gevonden. Als vervolg op dit succes biedt de MTA een oplossing voor het tekort aan technici door een opleidingstraject aan te bieden met  tewerkstelling als doel.  Sinds het ontstaan hebben wij reeds een 100-tal technici opgeleid.  Manpower zorgt o.a. voor de instroom van technisch talent voor een opleiding op maat van NMBS HR Rail. (zie persbericht)

 

[Video]  Challenge Accepted.

A
G