Duurzaam ondernemen

Al 70 jaar steunt onze groei op een heel eenvoudig principe: een succesvolle organisatie koppelt economische performantie aan sociale slagkracht. Bij ManpowerGroup hebben we een dubbele doelstelling: winst genereren voor onze aandeelhouders en bijdragen tot de maatschappelijke ontwikkeling door een duurzame job te bieden aan miljoenen mensen wereldwijd.

Onze aanpak

Duurzaam ondernemen is inherent aan de bedrijfscultuur van ManpowerGroup. En dat is ook logisch. In alles wat we doen streven we naar een betere wereld van werk en helpen we mensen om hun potentieel ten volle te ontwikkelen en een duurzame loopbaan uit te bouwen. Ontdek onze aanpak: “Doing Well By Doing Good”. Meer weten? Surf naar onze internationale website: http://www.manpowergroup.com/sustainability

Lees hier ons meest recente rapport “Duurzame ontwikkeling 2015/2016”.

Drie pijlers voor duurzame jobs

Wij geloven dat duurzame jobcreatie bijdraagt tot een betere wereld. Daarom bouwen we onze MVO-strategie op  (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) rond drie pijlers: jongeren, opleiding en inzetbaarheid en inclusie op de arbeidsmarkt.

Ons duurzaam ondernemen

Van diversiteit, over milieu, training, veiligheid en welzijn, tot sociale media: in alle aspecten en domeinen van onze onderneming speelt duurzaam ondernemen een grote rol. Neem hier gerust een kijkje naar onze internationale ethische charters en richtlijnen.

Specifiek voor ManpowerGroup BeLux ontwikkelden we verschillende beleidsvisies op het vlak van duurzaam ondernemen. Hieronder sommen we ze op.

 • MVO-en duurzaamheidsbeleid
  “Doing Well By Doing Good.”
  PDF : Klik hier.
 • Beleid veiligheid & welzijn
  “Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn een zaak van iedereen.”
  PDF : Klik hier.
 • Milieubeleid
  “Wij doen zaken met respect voor het milieu. Een economie die haar noodzakelijke natuurlijke evenwichten verwaarloost, brengt ieders job in gevaar.”
  PDF : Klik hier.
 • Beleid sociale dialoog
  “We zijn ervan overtuigd dat een gezond economisch klimaat niet mogelijk is zonder een gezond sociaal klimaat.”
  PDF : Klik hier.

EcoVadis Certificatie

In 2017 kreeg ManpowerGroup Belgium van Ecovadis de ‘Gold Star’ – de hoogste score van Ecovadis,een organisatie die leveranciers quoteert op vlak van MVO- en duurzaamheidsbeleid en sociaal, ethisch en milieuvriendelijk ondernemen.
EcoVadis  is de wereldleider in de sociale evaluatie van toeleveranciers.

De methodologie steunt op internationale standaarden voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Reporting Initiative, het Globaal Pact van de Verenigde Naties, de internationale arbeidsnormen van het Internationaal Arbeidsbureau en de ISO 26000-norm Deze methodologie is gebaseerd op 21 criteria onderverdeeld in 4 thema’s: milieu, HR-praktijken, mensenrechten, bedrijfsethiek en governance, en een verantwoorde aankoopprocedure.

Het wereldwijde gemiddelde van bedrijven beoordeeld door EcoVadis is 42,4. Met een score van 69 scoort ManpowerGroup Belux ruim boven het gemiddelde en behoort hierdoor tot de top 5% van best scorende bedrijven in de wereld en de top 2% in de HR-sector.

Meer informatie :  ManpowerGroup Knowledge Center

Gedetailleerde resultaten : ManpowerGroup Belux EcoVadis Scorecard

Persbericht : Goud voor ManpowerGroup BeLux op het MVO-scorebord EcoVadis

AC