ManpowerGroup voor het 12e jaar op rij bij de ‘meest ethische bedrijven ter wereld’ (Ethisphere)

Manpower uitgeroepen tot ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Management Company’ bij de HR Excellence Awards 2020
25 februari 2021
Belgische werkgevers herwinnen vertrouwen en verwachten voor het volgende kwartaal gematigd optimistische wervingsintenties (ManpowerGroup barometer)
9 maart 2021

ManpowerGroup staat voor het twaalfde jaar op rij in de lijst van ‘meest ethische bedrijven ter wereld’ opgesteld door Ethisphere. De groep scoorde hoog in de categorieën ethiek en compliance, bedrijfscultuur, governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen, leiderschap en reputatie. Ethisphere is een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethisch zakendoen en eert bedrijven die positieve verandering bewerkstelligen.

De pandemie heeft ons op een grimmige manier herinnerd aan het belang van en de dringendheid waarmee we de ongelijkheden moeten aanpakken die over zoveel grenzen heen bestaan – inkomen en ras, geslacht en leeftijd, politiek en geloof, afkomst en vaardigheden. Wij, als organisaties, overspannen deze grenzen en we willen er graag leiderschap in tonen en maatschappelijke verantwoording voor opnemen. Bij ManpowerGroup zijn we vastbesloten het voortouw te nemen in deze verandering en zijn we er trots op erkend te worden als leider in ethisch zakendoen. Wij zullen onze verantwoordelijkheid en ons engagement om mensen uit alle gemeenschappen te bereiken, te beoordelen, op te leiden en bij te scholen altijd serieus nemen, omdat wij weten dat werk, opleiding, vaardigheden en aspiraties cruciale onderdelen zijn van gemeenschapscohesie, maatschappelijke welvaart en inclusieve groei.”

Ethisphere erkent – in zijn lijst van ‘s werelds meest ethische bedrijven – organisaties uit 21 landen en 51 industrieën die allemaal een essentiële rol spelen door positieve verandering te beïnvloeden en er de drijvende kracht achter te zijn in maatschappijen en bedrijfsgemeenschappen over de hele wereld. Dit jaar omvatten de criteria een uitgebreide reeks vragen over het aanpassen aan en het reageren op de wereldwijde gezondheidspandemie, milieu-, sociale en governancefactoren, veiligheid, gelijkheid, inclusie en sociale rechtvaardigheid.

Als lid van de International Business Council is ManpowerGroup een van de 61 bedrijven die zich hebben geëngageerd in de nieuwe Stakeholder Capitalism Metrics die gericht zijn op de mensen, planeet, welvaart en governance.

U kunt het meest recente Social Impact Report van ManpowerGroup over het engagement van stakeholders en sociale impact hier lezen.

“Werken om de wereld te veranderen: een duurzame toekomst voor werknemers” weerspiegelt hoe ver het bedrijf gaat om bij te dragen aan de bouw van een betere toekomst voor iedereen. Het verslag gaat samen met zijn duurzaamheidsverhalen waarin verslag wordt uitgebracht over de ESG-inspanningen rond menselijk kapitaal, diversiteit en integratie, gezondheid en veiligheid, mensenrechten en eerlijke werkgelegenheid, ethiek, informatiebeveiliging en gegevensbescherming, bevoorrading en toeleveringsketen, en milieu. 

De volledige lijst met de meest ethische bedrijven ter wereld van 2021 en de methodologie zijn beschikbaar op https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

 

 

 

A
G