Tewerkstellingskansen op hoogste peil sinds vijf jaar

ManpowerGroup lanceert twee nieuwe merken in België
12 januari 2017

ManpowerGroup tewerkstellingsbarometer – Q1/2017

  • 2017 start met boost werkgeversvertrouwen in alle regio’s, sectoren en bedrijftypes
  • Op nationaal niveau bereikt de Nettotewerkstellingsprognose een bijzonder positief resultaat van +6. Haar hoogste score sinds het 3de  kwartaal van 2011.
  • De Nettotewerkstellingsprognose is positief in onze drie gewesten: +6 in Brussel en Vlaanderen en +3 in Wallonië.
  • Negen van de tien sectoren voorspellen een positieve tewerkstelling. De sector van de Financiële instellingen/verzekeringen/vastgoed/diensten aan bedrijven is het meest optimist (+12), de Horeca het minst (-2).
  • Het werkgeversvertrouwen neemt toe in alle bedrijven, van groot tot klein. +19 in de grote bedrijven, +18 in de middelgrote, +11 in de kleine en +3 in de microbedrijven.
  • In de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) zijn de tewerkstellingsvooruitzichten positief in 23 van 25 bevraagde landen.
  • Op wereldschaal zijn de werkgevers in 40 van de 43 landen en gebieden die ManpowerGroup bevroeg van plan om het komende kwartaal medewerkers aan te werven.

Samenvatting: ManpowerGroup Barometer – Q1/2017

“Ondanks alle internationale turbulentie – het ‘ja’ voor de Brexit, de verkiezingsstrijd voor het Amerikaanse presidentschap (onze enquête liep van 19 oktober tot 1 november), de aanloop naar de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland – kijken de Belgische werkgevers met een versterkt vertrouwen naar 2017”, aldus Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “De afgelopen maanden kleurden verschillende economische indicatoren groen. De uitzendarbeid bleef groeien – plus 7% eind oktober in vergelijking met vorig jaar – en bereikt bijna het peil van vóór het uitbreken van de crisis in 2008. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de bedrijven klaar zijn om de komende maanden meer mensen aan te werven. Toch houden ze de marktevolutie nauwlettend in het oog en integreren ze meer flexibiliteit in hun personeelsbeheer.”