Duurzaamheid
Sinds de oprichting van ManpowerGroup in 1948 in de Verenigde Staten en de lancering van onze activiteiten in België in 1972, heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd deel uitgemaakt van het DNA van ons bedrijf; gedreven door de waarden ‘People, Knowledge, Innovation’, die alle werknemers die alle werknemers van ManpowerGroup over de hele wereld samenbrengen.
Onze aanpak
Wij geloven dat de toegang tot kwalitatieve en duurzame jobs de wereld kan veranderen. Ons bedrijf is gebaseerd op het principe van ‘Doing Well By Doing Good ‘ , en de dubbele doelstelling om een rendement te bieden aan onze aandeelhouders en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan de bedrijven en gemeenschappen waarin we actief zijn.
De uitdaging van de duurzame ontwikkelingsdoelen aangaan
Met onze activiteit willen we een substantiële bijdrage leveren aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelen komen overeen met wat onze cultuur altijd is geweest. Het was belangrijk voor ons om de gegeven uitdaging aan te gaan en een leidende rol te spelen bij de uitvoering ervan.
We willen een verschil maken in de gebieden waarop we de meeste impact hebben aan de hand van onze positie in het hart van de arbeidsmarkt. Daarom hebben we duidelijk de duurzame ontwikkelingsdoelen gedefinieerd die we ondersteunen – 4 (kwaliteitsonderwijs), 5 (gendergelijkheid), 8 (waardig werk en economische groei) en 10 (ongelijkheid verminderen). In een context waar klimaat- en milieukwesties van cruciaal belang zijn, moeten we zeker ons engagement vermelden om doelstelling 13 (klimaatactie).
Drie pijlers voor duurzame ontwikkeling
Werken om de wereld te veranderen is een evolutie van ons duurzaamheidsplan om bredere milieu- en governance prioriteiten aan te duiden in overeenstemming met de gemeenschappelijke ESG-metriek: Planeet (Environment), Mensen en Welvaart (Sociaal), Governance principes (Governance). Wij zullen ons focussen op de gebieden die het belangrijkst zijn en de grootste impact hebben. Meer info over onze ESG strategie, klik hier.
Ons duurzaam ondernemen
Van diversiteit, milieu, training, veiligheid en welzijn, tot sociale media: in alle aspecten en domeinen van onze onderneming speelt duurzaam ondernemen een grote rol. Neem hier gerust een kijkje naar onze internationale ethische charters en richtlijnen en onze ManpowerGroup’s Gedragscode en bedrijfsethiek.
Specifiek voor ManpowerGroup BeLux ontwikkelden we verschillende beleidsvisies op het vlak van duurzaam ondernemen. Hieronder sommen we ze op.
- MVO-en duurzaamheidsbeleid
“Doing Well By Doing Good.”
PDF : Klik hier. - Beleid veiligheid & welzijn
“Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn een zaak van iedereen.”
PDF : Klik hier. - Beleid tegen moderne slavernij
“Bannen van alle relaties met spelers die ver of van dichtbij in verband worden gebracht met slavernij.”
PDF : Klik hier. - Milieubeleid
“Wij doen zaken met respect voor het milieu. Een economie die haar noodzakelijke natuurlijke evenwichten verwaarloost, brengt ieders job in gevaar.”
PDF : Klik hier. - Beleid Non-Discriminatie/Diversiteit
“De sterkte van een groep zit in verschillen en niet in gelijkenissen.”
PDF : Klik hier. - Beleid Sociale Dialoog
“We zijn ervan overtuigd dat een gezond economisch klimaat niet mogelijk is zonder een gezond sociaal klimaat.”
PDF : Klik hier.
Duurzaamheidsrapport
Ons duurzaamheidsrapport beschrijft hoe we onze ‘duurzame waarden’ hebben geïmplementeerd: human Resources & cultuur, veiligheid, gezondheid en welzijn, ethiek, mensenrechten, milieu, supply chain en aankopen.Vervolgens laat het zien hoe we in België de drie pijlers van ons plan voor duurzame ontwikkeling hebben geconcretiseerd.
Duurzaamheidsrapport : ManpowerGroup Belgium – ManpowerGroup Internationaal
EcoVadis Certificatie
Sinds 2017 behaalde ManpowerGroup BeLux ‘Goud’ voor MVO en duurzaamheid op het EcoVadisplatform dat de ethische, sociale en ecologische prestaties van leveranciers beoordeelt. EcoVadis is de wereldleider in de sociale evaluatie van toeleveranciers.
De methodologie steunt op internationale standaarden voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Reporting Initiative, het Globaal Pact van de Verenigde Naties, de internationale arbeidsnormen van het Internationaal Arbeidsbureau en de ISO 26000-norm Deze methodologie is gebaseerd op 21 criteria onderverdeeld in 4 thema’s: milieu, HR-praktijken, mensenrechten, bedrijfsethiek en governance, en een verantwoorde aankoopprocedure.
Het wereldwijde gemiddelde van bedrijven beoordeeld door EcoVadis is 42. Met een score van 70 scoort ManpowerGroup Belux ruim boven het gemiddelde en behoort het hierdoor tot de top 5% van best scorende bedrijven in de wereld en de top 2% in de HR-sector.
Meer informatie : ManpowerGroup Knowledge Center
Gedetailleerde resultaten : ManpowerGroup Belux EcoVadis Scorecard
Persbericht : Opnieuw een gouden medaille voor ManpowerGroup BeLux van het EcoVadis-platform voor duurzame ontwikkeling
Manpower zegt nee tegen discriminatie. Manpower zegt ja tegen diversiteit
Diversiteit zit in het DNA van ManpowerGroup. We willen vechten tegen alle vormen van discriminatie en werken samen met alle betrokken partijen om een arbeidsmarkt te creëren waar iedereen zijn plaats kan vinden. In 2020 behaalden we het diversiteitslabel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze prijs beloont bedrijven die concrete actie ondernemen om diversiteit te bevorderen.
Meer informatie: ManpowerGroup Knowledge Center