Drie prioriteiten van ManpowerGroup voor duurzame jobcreatie: jongeren, opleiding en inclusie

De sleutel tot succes in de ‘skills revolution’? De leercapaciteit
18 januari 2017
Generatie Y wil leren, niet leiden. Amper 13% van de Belgische millennials streeft naar leidersrol.
21 februari 2017

Een nieuwe plan voor duurzame ontwikkeling – ‘Doing Well by Doing Good’

ManpowerGroup lanceerde zijn nieuwe plan voor duurzame ontwikkeling met als thema ‘Doing Well by Doing Good’. Dit ambitieuze plan wil duurzame en kwaliteitsvolle jobs creëren voor miljoenen mensen en zo bijdragen tot een betere wereld. Op basis van meer dan 70 jaar ervaring kristalliseren we onze MVO-strategie (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) rond drie pijlers: jongeren, opleiding en inclusie op de arbeidsmarkt.

  1. Klaar om te werken? (Ready to Work?) –  ‘Help jongeren om een goede start te nemen op de arbeidsmarkt’
  2. Beter worden in wat je doet (Skilling up) – ‘Help iedereen zijn talent te ontplooien, zijn hele loopbaan lang (‘learnability’)
  3. Integratie en inclusie (Integrating & Including) ‘Help eenieder om zich iIedereen steunen om zich ten volle te ontplooien, en in de arbeidsmarkt te integreren’

Meer weten? Bekijk ook onze vido en surf hier.

Nieuwe duurzaamheidsrapport: ‘Doing Well By Doing Good’

In zijn nieuwe duurzaamheidsrapport laat ManpowerGroup aan de hand van drie pijlers zien hoe het bedrijf een bijdrage levert aan een inclusieve arbeidsmarkt met werk voor iedereen. Dat streven maakt deel uit van zijn DNA sinds bijna 70 jaren. Het rapport becijfert daarnaast de impact van ons duurzaamheidsbeleid op sociaal,economische en maatschappelijk vlak. “Datwe binnen onze HR-sector een leidersrol spelen inzake maatschappelijkverantwoord ondernemen wordt trouwens wereldwijd erkend. Zo zijn we in 2016 hetenige HR-bedrijf dat in de prestigieuze lijst staat van de meest ethischebedrijven in de hele wereld (Ethisphere Institute) en in de lijst van de ‘meest bewonderde bedrijven’ van Fortune Magazine” zegt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux.