JA Europe Company of the Year Competition 2017 #CoYC17

ManpowerGroup beloont de “goesting om te leren”
11 juli 2017
“Als we het doordacht aanpakken, wordt de digitale wereld een zegen” (Jonas Prising, CEO ManpowerGroup)
24 augustus 2017

ManpowerGroup ‘Ready for Work’-award gaat naar … Malta.

De winnaar van onze allereerste ‘Ready for Work’-award is bekend: de mini-onderneming ‘Flair’ van het leerlingenteam uit Malta. De vier jongens en vier meisjes verdienen de award omdat ze de grootste leercapaciteit (‘learnability’) aan de dag legden gedurende het hele wedstrijdverloop van de ‘JA Europe Company of the Year Competition’. Bovendien biedt hun project jongeren een oplossing om snel en effectiever kennis te verwerken.

Flair is een sociale onderneming met als doel het academische succes van zijn ‘klanten’. Met zgn. A-Cards – opgemaakt door studenten voor studenten en nagekeken door onderwijzers –   stelt het studenten in staat hun ‘Aim’, ‘Advance’ en ‘Achieve’ te bereiken.  De kaarten bestaan uit 10 vakken (wiskunde, biologie, Engels,..etc.  Maar even zo goed worden de A-Cards  gebruikt door leraren en ouders om de conventionele onderwijsmethoden aan te vullen. Daarnaast zijn er nog speciale A-Cards voor jongeren met dyslexie. Het was ook een economisch succes : in één jaar  heeft Flair een omzet van 15000 euros behaald en een netto winst van 2167 euros. Het is de moeite om hun Facebook pagina te bezoeken.

Projecten in verbinding met de grote maatschappelijke uitdagingen

Het team van het ‘De La Salle College’ uit Malta maakte indruk op de jury van de ManpowerGroup ‘Ready for Work’-award met hun leer- en aanpassingsvermogen en hun gedrevenheid en ‘goesting’ om te ondernemen. Meer in het bijzonder evolueerde het team tijdens de wedstrijd opvallend sterk op het vlak van creativiteit, cognitieve flexibiliteit, doelgerichtheid, probleemoplossend vermogen en digitale vaardigheden.

“We hebben er soms geen besef van hoe innovatief en creatief onze jongeren van 15 tot 18 jaar wel zijn”, aldus onze CEO Philippe Lacroix die ook in de jury zetelde. “Ik ben echt onder de indruk van hoe ze begaan zijn met de grote maatschappelijke uitdagingen. In elke presentatie werd de nadruk gelegd op het milieu. Die problematiek houdt die generatie echt bezig. Maar ook vrede en de verbinding met de mensen over de hele werd staan centraal in hun wereldbeeld.”

‘Learnability’ is de competentie van de toekomst

Onze wereldwijde voorzitter en CEO, Jonas Prising, mocht de ‘Ready for Work’-award mocht uitreiken. Hij benadrukte het belang van de ‘learnability’ (het vermogen, de drive en de ‘goesting’ om te leren) voor de inzetbaarheid van jongeren. In de huidige ‘skills revolution’ bestaat 65% van de jobs die jongeren in de toekomst zullen uitoefenen, vandaag nog niet. Jongeren helpen om hun talenten te ontwikkelen en zich aan te passen aan de snel veranderende wereld van werk wordt de uitdaging van deze eeuw. Hun vermogen om te leren, hun kennis toe te passen en zich voortdurend aan te passen wordt een kritieke hefboom, ook voor de werkgevers.

Festera (Estonia),  JA Europe Company of the Year

De mini-onderneming ‘Festera’ uit Estland sleepte de ‘JA Europe Company of the Year Competition 2017’ in de wacht. Dat leerlingenteam werkte een recyclageoplossing uit voor biologisch afbreekbaar afval in huisgezinnen.

Meer informatie