Opnieuw een gouden medaille voor ManpowerGroup BeLux van het EcoVadis-platform voor duurzame ontwikkeling

Wervingsintenties zakken tot laagste niveau in 17 jaar in België in het derde kwartaal van 2020
9 juni 2020
Brusselse studenten winnen de ‘Ready For Work Award’ van ManpowerGroup in de Europese finale van de mini-ondernemingen (JA EUROPE #CoYC20)
29 juli 2020

Met een score van 70 op 100 behoort ManpowerGroup BeLux tot de 2% van de hoogst gewaardeerde bedrijven in de HR-sector volgens EcoVadis, het beoordelingsplatform op het gebied van duurzame ontwikkeling.

 

 

21 criteria om de maatschappelijke prestaties van bedrijven te meten

Gebaseerd op een rigoureuze methodologie, analyseert EcoVadis de maatschappelijke prestaties van meer dan 65.000 organisaties in 160 landen aan de hand van 21 criteria, onderverdeeld in 4 categorieën: Milieu, Arbeids/HR- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop. De evaluatiemethode – die gebaseerd is op internationale normen voor duurzame ontwikkeling, met name die van de UN Global Compact, het Global Reporting Initiative (GRI), ILO-conventies of ISO 26000 (CSR) – meet het gevoerde beleid, de ondernomen acties en de behaalde resultaten op elk van de 21 criteria. Hoewel de normen van EcoVadis gestaag zijn toegenomen, verbeterde ManpowerGroup BeLux zijn score ten opzichte van 2017, met 1 punt op algemeen niveau en met 10 punten op de milieucriteria.

 

“De post-Covid-wereld van werk zal inclusiever, flexibeler en meer gericht op welzijn”

De post-Covid-wereld van werk zal inclusiever, flexibeler en meer gericht op welzijn zijn en zal hogere normen moeten integreren op het gebied van sociale verantwoordelijkheid”, bevestigt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Deze pandemie heeft ons laten zien dat duurzaam ondernemerschap een echte noodzaak is geworden in een onderling verbonden en onderling afhankelijke wereld. Sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid is een van onze strategische prioriteiten en deze erkenning van EcoVadis moedigt ons aan om ons maatschappelijk verantwoord beleid voort te zetten.”

In het tijdperk waarin we ons vandaag bevinden, zal het werk zichzelf moeten blijven heruitvinden door plaats te maken voor structuren die deze menselijke en omgevingsaspecten volledig integreren in managementmethoden. Philippe Lacroix: “Deze crisis is een les in nederigheid en moet ons ertoe brengen een aanpassing door te voeren: economische activiteit moet de menselijke activiteit ondersteunen en niet andersom.”

 

Focus op het milieu, diversiteit, inzetbaarheid en ethiek

Zelfs wanneer de ecologische voetafdruk vanwege de aard van de bedrijfsactiviteit relatief klein is, heeft ManpowerGroup ambitieuze doelen vooropgesteld en veel goede praktijken overgenomen die werden geprezen tijdens de audit van EcoVadis: bijna volledige dematerialisatie van documenten, controle afval recyclen, meubels of IT-apparatuur schenken aan scholen en verenigingen, de energie en de CO2-impact van bedrijfswagens verminderen, enz. Een andere prestatie die door EcoVadis wordt benadrukt: cultuur en talentmanagement. ManpowerGroup heeft tal van initiatieven genomen waardoor het innovatief kan zijn op het gebied van diversiteit, non-discriminatie, en voldoende aandacht schenkt aan de meest kwetsbaren, veiligheid en welzijn op het werk, persoonlijke ontwikkeling en ethiek.

Ten slotte heeft de coronacrisis de kwetsbaarheid van toeleveringsketens duidelijk gemaakt, en is ManpowerGroup van plan om te werken aan het opbouwen van duurzame en transparante relaties tussen klanten en leveranciers, en meer in het algemeen tussen alle belanghebbenden op de arbeidsmarkt. Al deze initiatieven creëren waarde voor ons bedrijf, voor onze klanten en onze kandidaten, voor alle belanghebbenden en voor de samenleving in het algemeen”, voegt Philippe Lacroix toe.

 

22 certificeringen wereldwijd

Naast de Ecovadis Gold Rating-certificering die sinds 2012 jaarlijks behaald werd door het moederbedrijf, heeft ManpowerGroup EcoVadis-certificeringen behaald in 22 landen, waaronder 21 gouden en zilveren medailles. Het behaalde certificaat dekt de activiteiten van ManpowerGroup in België en het Groothertogdom Luxemburg.

 

 

Het laatste duurzaamheidsverslag van ManpowerGroup BeLux presenteert in detail de visie en acties die worden uitgevoerd op het gebied van sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid:

 

 

ManpowerGoup BeLux EcoVadis Performance