#HRExcellenceAwards 2018: and the winner is…. Manpower Belgium ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Management Company

Manpower lanceert een nieuwe service waarmee kandidaten hun cv online kunnen aanmaken: CVTemplate.be
23 oktober 2018
Is uw bedrijf klaar voor innovatie?
28 november 2018

De 9e editie van de HR Excellence Awards werd georganiseerd in het Château du Lac in Genval in aanwezigheid van 700 professionals uit de HR-sector. Manpower werd bekroond met de Award ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Company.’Manpower werd bekroond met de Award ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Company.’ Deze prijs is een beloning voor het Manpower Technical Academy-project dat een innovatieve oplossing biedt voor het tekort aan technische profielen.

 

 

 De HR Excellence Awards belonen elk jaar de HR dienstverlenende bedrijven die zich onderscheiden met hun innovatie, realisaties en toegevoegde waarde naar hun klanten toe, en dit zowel voor bedrijven in de privé- als in de publieke sector. De jury, bestaande uit 12 HR-directeurs en voorgezeten door Jean-Marc Verbist, Chief HR Officer bij Degroof Petercam, reikte prijzen uit in 12 categorieën. Deze 12 categorieën vertegenwoordigen de belangrijkste expertisegebieden die nodig zijn in HR-departementen – ongeacht of het nu gaat om werving, evaluatie van competenties, training, veranderingsmanagement, employer branding of HR-technologieën.

Manpower heeft de prijs ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Company’ gewonnen voor zijn project Manpower Technical Academy. De andere genomineerden in deze categorie waren Randstad, Adecco, Solvus en Vivaldi.

“We zijn heel erg trots om deze award nu binnen te halen, in het jaar dat in het teken staat van de 70e verjaardag van de oprichting van Manpower wereldwijd”, zegt Philippe Lacroix , Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Deze prijs is een erkenning voor alle medewerkers van ManpowerGroup, die dagelijks innovatieve oplossingen voor onze klanten implementeren en duizenden talenten de mogelijkheid bieden om te groeien en toegang te hebben tot duurzame jobs.”

 

 

Tekort aan talent is niet onvermijdelijk

Het Manpower Technical Academy-project illustreert de nieuwe rol die uitzendbureaus op de arbeidsmarkt moeten spelen. Ze zijn meer dan een tussenpersoon tussen vraag en aanbod van competenties, en moeten daarom een toegevoegde waarde bieden door het aanbod aan talenten uit te breiden op een markt die steeds meer gekenmerkt wordt door een tekort aan talent. Het doel van de oplossing die door Manpower geïmplementeerd werd, in partnership met de training specialist MaSEOS, is binnen een termijn van vier weken een opleidingsparcours aan te bieden voor technische operatoren, waarbij e-learning en praktische training worden gecombineerd. In 2018 zullen een honderdtal personen een opleiding hebben gevolgd aan de Manpower Technical Academy, met een tewerkstellingsgraad van meer dan 75%.

 

Er werd met  HR Rail een specifieke training geïmplementeerd als antwoord op de uitdaging van het werven van technische profielen voor de NMBS. “Het tekort aan talent is niet onvermijdelijk en er bestaan oplossingen, op voorwaarde dat alle betreffende partijen erbij betrokken worden. Door al zicht te hebben op een baan, tonen de kandidaten zich ook meer gemotiveerd doorheen het hele proces,” besluit Philippe Lacroix.

  

 

Meer info over HR Excellence Awards :  klik hier

 

 

Meer info over de Manpower Technical Academy à ManpowerGroup website  ‘DoingWellByDoingGood’ of ManpowerGroup Knowledge Center