ManpowerGroup verkozen tot ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Management Company’ op de Belgian HR Excellence Awards 2021

België 42e (op 75) op ‘workforce’ wereldranglijst van ManpowerGroup (Total Workforce Index™)
15 februari 2022
Belgische werkgevers blijven voor het 2e kwartaal van 2022 zeer optimistische wervingsintenties melden
22 maart 2022

De ceremonie van de 12de HR Excellence Awards vond plaats op woensdag 16 maart 2022 in aanwezigheid van meer dan 500 HR-professionals. In 12 categorieën werden prijzen uitgereikt aan HR-dienstverleners die zich hebben onderscheiden op het vlak van innovatie, prestaties en toegevoegde waarde voor hun klanten. Meer specifiek werd bij de Awards 2021 gekeken naar de beste bijdragen in de implementering van nieuwe manieren van werken, aanpassing van de werkplaats en van het bedrijfsmodel, ontwikkeling van communicatie- en samenwerkingstools, wendbaarheid en betrokkenheid van de werknemers, herdefiniëring van rollen en competenties, enz.

ManpowerGroup werd voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Best Staffing, Sourcing & Contingent Workforce Management Company’ op de Belgian HR Excellence Awards 2021. Om deze award in de wacht te slepen, stelde ManpowerGroup zijn MyPath-project voor, een grootschalig transformatieprogramma. Het programma is gericht op de ontwikkeling van de inzetbaarheid en de vaardigheden van uitzendkrachten (hard skills en soft skills) via loopbaantrajecten (MyPath®). De pionier in uitzendarbeid biedt zo een innovatief antwoord op het tekort aan talent, de grote uitdaging op de wervingsmarkt in een wereld die steeds sneller verandert. In 2021 traden in België 2.191 uitzendkrachten toe tot het programma en 71% van hen was in november aan de slag. Kern van het programma: de consultants van Manpower die de rol van coach voor uitzendkrachten op zich nemen en ‘Talent Agents’ worden.

Deze Award is een erkenning voor de implementering van onze duurzaamheidsstrategie (ESG), zo luidt de uitleg van Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. Sinds de oprichting bestaat het ‘waarom’ van ons bedrijf erin iedereen een duurzame job aan te bieden en op die manier een positieve impact te hebben op de maatschappij in het algemeen. In een digitale wereld zal het menselijke aspect een centrale rol blijven spelen in onze missie, door de rol van talent- en loopbaanadviseur die wij spelen bij onze klanten en kandidaten. Deze Award is een bron van trots voor al onze teams en een aanmoediging om op deze weg verder te gaan.

 

 

ManpowerGroup bij de meest ethische bedrijven ter wereld

 

 

In een omgeving waar ethiek, governance en employer branding een steeds grotere rol spelen, kreeg ManpowerGroup deze week ook een nieuwe internationale bekroning. Voor het dertiende jaar op rij werd ManpowerGroup immers geklasseerd als een van de meest ethische bedrijven ter wereld. Ethisphere – de wereldleider in het definiëren en implementeren van normen met betrekking tot bedrijfsethiek – eert bedrijven die ethiek centraal in hun strategie plaatsen en positieve verandering in de maatschappij teweegbrengen. De lijst werd opgesteld op basis van een analyse van meer dan 200 criteria met betrekking tot bedrijfscultuur, sociale en ecologische praktijken, ethiek, naleving van wetten, diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Dit jaar haalden 136 bedrijven uit 22 landen en 45 sectoren de prestigieuze lijst en ManpowerGroup was het enige bedrijf in zijn sector dat deze onderscheiding kreeg.

Awards versterken de merkreputatie van werkgevers en maken bedrijven aantrekkelijker. Naast innovatie of andere financiële factoren wordt reputatie immers ook een belangrijke factor voor de kapitalisatie van ondernemingen. Uit verschillende studies is gebleken dat de reputatie van beursgenoteerde groepen gemiddeld 38% bijdraagt tot hun beurswaarde.

Meer info

ManpowerGroup among Most Ethical Companies

Lijst van de meest ethische bedrijven (Ethisphere)