ManpowerGroup voor het 10e jaar op rij bij de ‘meest ethische bedrijven wereldwijd’

Werkgevers plannen hun personeelsbestand uit te breiden of te behouden omwille van de digitalisering
26 februari 2019
Bijna één Belgische werkgever op tien is van plan in de loop van het 2e kwartaal personeel aan te werven
12 maart 2019

ManpowerGroup staat voor het tiende jaar op rij in de lijst van ‘meest ethische bedrijven wereldwijd’ opgesteld door l’Ethisphere Institute. Dit onafhankelijk organisme – ‘s werelds grootste organisatie in het implementeren van normen op het vlak van ethisch zakendoen – bekroont de bedrijven die ethiek centraal plaatsen in hun strategie en die een essentiële rol spelen door te zorgen voor positieve veranderingen in de landen en de sectoren waarin ze wereldwijd actief zijn.

De specialisten van het Ethisphere Institute hebben een grondige analyse gemaakt van de ethische praktijken van bedrijven uit 50 sectoren in 21 landen. ManpowerGroup scoorde hoog in de categorieën bedrijfscultuur, corporate governance en leiderschap, reputatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

“Ons bedrijf werd 70 jaar geleden opgericht op basis van solide ethische fundamenten en deze waarden zijn actueler dan ooit, zegt  Jonas Prising, Voorzitter en CEO van ManpowerGroup. Ethiek is een prioriteit die gedragen wordt door het volledige management van de groep om een bedrijfscultuur te doen ontstaan waarin elke medewerker zijn potentieel ten volle kan benutten. Zoals vele organisaties zijn we van mening dat hoge ethische normen, vertrouwen en transparantie steeds belangrijker worden voor alle stakeholders: investeerders, klanten en vooral werknemers. Daarom zijn we blij dat we voor het tiende jaar op rij bij de meest ethische bedrijven horen.”

Ook deze bedrijven werden door het Ethisphere Institute bekroond: Canon, Cap Gemini, IBM, Hilton, Illy, LinkedIn, Mastercard, Microsoft, Sony, Volvo enz.

Ook Fortune Magazine nam ManpowerGroup – voor de 14e keer  op rij – op in haar lijst van de ‘meest bewonderde bedrijven’. Beide erkenningen bevestigen de positie van ManpowerGroup als één van de meest vertrouwde merken in de wereldwijde HR-industrie.

De methodologie en de volledige lijst van de genomineerden van 2019 van het ’Ethisphere Institute’ kunt u raadplegen op de website ethisphere.com.

Voor meer informatie over de duurzame ontwikkelingsstrategie van ManpowerGroup, klik hier.