Ethisphere : ManpowerGroup voor het 11e jaar op rij bij de ‘meest ethische bedrijven ter wereld’

45% van de Belgische werkgevers krijgt hun vacatures moeilijk ingevuld
29 januari 2020
More women on top? Dat lukt op deze vijf manieren
6 maart 2020

ManpowerGroup staat voor het elfde jaar op rij in de lijst van ‘meest ethische bedrijven wereldwijd’ opgesteld door Ethisphere Institute. Dit onafhankelijk organisme – ‘s werelds grootste organisatie in het implementeren van normen op het vlak van ethisch zakendoen – bekroont de bedrijven die ethiek centraal plaatsen in hun strategie en die een essentiële rol spelen door te zorgen voor positieve veranderingen in de landen en de sectoren waarin ze wereldwijd actief zijn. De specialisten van het Ethisphere Institute hebben een grondige analyse gemaakt van de ethische praktijken van bedrijven uit 50 sectoren in 21 landen. ManpowerGroup scoorde hoog in de categorieën bedrijfscultuur, corporate governance en leiderschap, reputatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 Ons bedrijf is opgericht met de wens om een toegevoegde waarde te bieden aan alle  stakeholders en we blijven net zo toegewijd aan deze doelstelling als 70 jaar geleden”, zegt Jonas Prising, Voorzitter en CEO van ManpowerGroup. “We zijn bijzonder trots om erkend te worden voor onze cultuur en de integriteit van onze organisatie. Het is een erkenning voor alle getalenteerde teams van ManpowerGroup die over de hele wereld toegewijd zijn om innovatieve HR-oplossingen aan onze klanten te bieden en om steeds meer mannen en vrouwen toegang te geven tot lonende banen.”

Experts van het Ethisphere Institute hebben de ethische praktijken van bedrijven uit 51 sectoren in 21 landen grondig geanalyseerd: 132 bedrijven werden geëerd.

“Felicitaties aan alle medewerkers van ManpowerGroup voor het verdienen van deze erkenning”, aldus  Timothy Erblich, CEO van Ethisphere. “Dit is een gelegenheid om leiders te erkennen die werken aan het bevorderen van bedrijfsculturen die worden bepaald door integriteit, en om te bevestigen dat deze bedrijven bijdragen aan bredere maatschappelijke thema’s en het algemeen belang.”

De methodologie en de volledige lijst van de genomineerden van 2019 van het ’Ethisphere Institute’ kunt u raadplegen op de website ethisphere.com.

Voor meer informatie over de duurzame ontwikkelingsstrategie van ManpowerGroup, klik hier.