ManpowerGroup stelt Sébastien Delfosse aan het hoofd van de bedrijfsactiviteiten in België en Luxemburg

Belgische werkgevers verwachten in het eerste kwartaal van 2022 aan een zeer hoog ritme personeel te blijven aanwerven.
14 december 2021
België 42e (op 75) op ‘workforce’ wereldranglijst van ManpowerGroup (Total Workforce Index™)
15 februari 2022

ManpowerGroup heeft Sébastien Delfosse aangesteld als Managing Director voor België en Luxemburg. Sébastien Delfosse, momenteel People & Culture Director Northern Europe, wordt verantwoordelijk voor alle merken en oplossingen die ManpowerGroup in België en Groothertogdom Luxemburg aanbiedt (Manpower, Experis, Jefferson Wells, Talent Solutions en Stegmann). Sébastien Delfosse neemt op 20 december 2021 deze functie op en volgt Philippe Lacroix op, die gedurende 19 jaar aan het hoofd van ManpowerGroup BeLux stond. 

“Sébastien Delfosse heeft een diepgaande kennis van de HR-sector en de arbeidswereld in Europa. Deze expertise zal een grote troef zijn nu we ons bedrijf verder gaan transformeren om onze klanten en kandidaten in België en Luxemburg nog meer waarde te kunnen bieden,” zegt Riccardo Barberis, Regional President ManpowerGroup Northern Europe“Ik ben blij dat hij zijn leiderschap op operationeel niveau maar ook op het niveau van de teams in een complexe markt kan aanvoeren, zodat we nog meer gekwalificeerd talent aan kwalitatieve jobs en bedrijven kunnen koppelen.”

“Het is een boeiend moment om ManpowerGroup BeLux te leiden,” stelt Sébastien Delfosse. Ik kijk ernaar uit om mijn internationale ervaring te gebruiken in onze markt, nu we onze digitale transformatie versnellen en nog meer op innovatie inzetten op alle niveaus binnen de organisatie, om deze nog performanter te maken en te focussen op de verwachtingen van een snel veranderende arbeidswereld.” 

Sébastien Delfosse brengt zijn uitgebreide kennis van de sector, bedrijfsactiviteiten en de human resources aan die hij op Belgisch en internationaal niveau heeft opgedaan. Na bijna 10 jaar bij Federgon te hebben gewerkt als juridisch adviseur en vervolgens als Directeur Communication and Public Affairs, ging Sébastien Delfosse in 2012 bij ManpowerGroup aan de slag. Hij begon als Sales & Operations Manager en werd in 2015 HR & Legal Director en lid van het directiecomité van ManpowerGroup BeLux. Hij combineerde ook verschillende verantwoordelijkheden in Duitsland en Luxemburg. Sinds 2019 is hij Vice President People & Culture Northern Europe en tevens lid van het Uitvoerend Comité van de World Employment Confederation (WEC).  

Sébastien Delfosse is licentiaat in de rechten (FUNDP, KU Leuven 2002) en houder van een diploma Organisatie en Management (ICHEC – ISC Saint Louis – ISFC, Brussel). Hij was ook actief als advocaat aan de balie van Brussel.

Volg Sébastien Delfosse on LinkedIn and Twitter.